Helsingør ude i nye vilde planer for skatteborgernes penge.
SOLCELLEPARK i Skibstrup ?
Det er en rigtig skide god ide i Nevada ørkenen eller Andesbjergene over trægrænsen hvor den vegetation der via fotosyntese absorberer og omdanner Co2 til Grundstof nr 6 (Kulstof C), alligevel ikke kan vokse. (Den hurtige kulstofcyklus) som er betingelsen for alt levende på jorden.
Det giver bare ikke nogen mening at opstille et solcelleanlæg i Danmarks tættest befolkede og naturskønne Nordsjælland, nu "Nationalpark Kongernes Nordsjælland," der fylder 100 fodboldbaner, hvor man skal bruge mange tons sprøjtegifte for at holde arealet fri for den vegetation der via fotosyntese kunne absorbere mere Co2 end hele energianlægget kunne spare atmosfæren for. - og så vil anlægget alligevel kun dække en brøkdel af Helsingør´s forsyningsbehov. - - det er igen en "KNOLD OG TOT" løsning der ikke er klimavenlig i forhold til Co2 udslip til atmosfæren og er ikke spor bedre end den fatale flisfyr skandale. - - Her mangler Jens Bertram IGEN og såvel Borgmesteren som hele byrådet i den grad dømmekraft, nøjagtig som i Biogas skandalen som nu igen i "Gø & Gokke Flisfyret" til 1 Mia. skattekroner, der ej heller nogensinde kommer til at producere energi.
Lær og forstå lidt mere om GRØN Energiproduktion - Co2 - Klima og forandringerne i kontinentalsoklen gennem de sidste 50 Mia. år, eller få eksperthjælp udefra til at vurdere hvordan og hvilken energiressourcer Helsingør skal satse på som erstatning for det 1 Mia. dyre "Fuser flis fyr", inden byrådet blindt vedtager endnu en ny skandale der blot øger skatten endnu mere. (uden disse skandaler kunne Helsingør både vedligeholde indre by - forbedre den alt for dårlige infrasruktur såvel transportmæssigt som digitalt og samtidig sænke skatterne betragteligt)
Læs om Kulstof6 og mine andre artikler under "Helsingør i Udvikling".
I Nevada bor 9,01 indb./km2 og 90 % af landjorden er ørken. i Danmark bor vi 132 indb./km2 - vi dyrker hver en m2, vi har for lidt sol og beregnes virkningsgraden i forhold til den CO2 udledning der frigives ved produktion og vedligeholdelse af solceller, cellernes levetid og udskiftnings rate i forhold til det Danske klima (sommer og vinter) - - - så er det en meget klam fidus, og det ville være langt mere co2 neutralt at koble os på de nye havvindmølle parker, vind er en ressource vi har meget af, men Danmark er et lille tætbefolket land.
Vi erindrer Biogas eventyret der kostede skatteborgerne over 400 Mio. - - se på det spritnye Flisfyr som koster skatteborgerne over 1 Mia, - Biogasfyret producerede aldrig en eneste km3 Gas og det nye flisfyr kommer aldrig til at producere en eneste MWH.?? -
De tidligere entusiaster i FH, der "fyrede" 1,4 Mia. af borgernes skattekroner af, var tydeligvis ikke de skarpeste knive i skuffen, hverken hvad angår klimaberegninger, - økonomi - drift eller planlægning af Helsingørs varme og energiforsyning, hvordan er "det nye hold" eksamineret inden nye Mia. Omkostninger påduttes skatteborgerne. ? ? ?
Hvis Klogehovederne i Forsyning Helsingør absolut igen skal ud og eksperimentere for
skatteborgerne´s penge, så skal det IKKE være i solenergi fordi Danmark har
for få soltimer i den konkurrence, derimod blæser det uafbrudt, og vindblæste
øer og rev til havvindmølle parker har vi i overflod.
Vi. kan ikke blive ved med at opretholde glansbilledet af solceller som den grønne løsning på klodens CO2-problemer. Når udledningen af klimagasser ved produktionen af solceller bliver medregnet, så er solceller langt den mest CO2-svinende grønne teknologi og udleder i det samlede regnestykke, mere CO2 end kul - gas og olie.
I produktions processen af solceller som har en levetid´s cyklus på kun ca. 5-6 år, sker der et massivt udslip af klimagasser, der er langt mere klimaskadelige end CO2.
Produktionen af solceller forurener f.eks luften med SF6 der er 39.800 gange så klimaskadeligt som CO2,
NF3 der er 17.200 gange så klimaskadeligt som CO2,
og C2F6 der er 9.200 gange så skadeligt som CO2.
|
Troposfære bæltet målt i Jan. md. |
Ved produktion af solceller og batterier, benyttes hvert år millioner af tons giftigt bly til
lodninger i solceller.
Når baterier og solceller udskiftes/skrottes efter en cyklus på 5 - 6 år, er bly et affaldsprodukt (i lighed med atomaffald) der forbliver giftigt i al evighed, og når alle mellemregninger medtages er Solselleenergi på vores bredegrader den største miljøsviner af alle, der på sigt er en langt større trussel mod menneskeheden end atomaffald og stråling.
Det vil gå solcelleprojektet nøjagtigt som det 1 Mia. skattefinansieret flisfyr.
nemlig at FH. igen igen finder ud af at de beregninger projektet bygger på,
igen er helt ved siden af og som for flis-anlægget vil den energi der kan
udvindes af solcelleanlægget være akkurat så CO2 belastende som et
traditionelt kulfyret anlæg i Sibirien. - Helsingør forsyning står om to år,
for tredje gang med et energianlæg der er klar til nedrivning før malingen er
tør, og sløseri med skatteborgernes penge løber nu op i omegnen af 3,5 Mia.
DKK.
Opråb fra forsker: Solceller er den mest klimaskadelige grønne energiform
Solceller i Danmark ER IKKE fremtiden, men Helsingør skal satse på, og
medvirke til udvikling af Power to X ?
Power-to-X eller P2X/PtX betyder at el via Elektrolyse, kan blive til Brint og en række
forskellige produkter (X’er) Læs
mere om Power To X
Det nye Flisfyr med tilhørende Losseplads har vi advaret imod, beregnet og skrevet om siden 2012, ikke bare at FH´s beregninger var forkerte og det aldrig ville komme til at fungere, men også den kendsgerning at Helsingør ALDRIG har haft en overordnet samlet udviklingsplan eller strategi og det uhyggeligt grimme Flisfyr blev uheldigt placeret midt i Helsingør´s indkørsel og udfletning fra Ring6½ og den nye HH-forbindelse. - - Nu står det der, lige klar til nedrivning, og bevidner at byrådet nu ikke bare en gang, men af to gange har byrådet/borgmesteren ladet de selv samme "genier", formøble 1,4 Mia. af skatteborgernes penge. ? - - lad det nu ikke ske tredje gang. - - vi er oppe i summer der vil trække Kommunen ned i erhvervsvenlighed fordi kommunen ejer forsyningen og kan ikke levere den miljøvenlige energi erhvervene efterspørger, og slet ikke til en konkurrencedygtig pris.
Når det nye 1 Mia. dyre flisfyr alligevel skal rives ned, ville det måske være værd at overveje om det ikke ville være den bedste løsning hvis (som vi også anbefalede i 2012) hele molevitten blev flyttet til Skibstrup og energiforsyningen/produktionen blev helt grøn og fordelt 1/3 på Varmepumper - 1/3 på havvindmøller og 1/3 hvor vi bytter med Norges vandkraft forår og sommer, og leverer havvindmølle energi tilbage til Norge/Sverige om vinteren hvor vi har masser af vind og Norges vandfald fryser. - - Det vil give en rimelig forsyningssikkerhed under alle senarier og der vil også her være plads til sortering af det affald der kan genanvendes og forbrænding af restaffald.
Ligesom der også i Skibstrup vil være plads til en kommende elektrolyse og Brint
Tryk buffer station når det nye Power To X udrulles i Europa.
Er der et problem med energitab under transporten fra Skibstrup, så sælg Helsingør EL og overlad alt Elproduktion til dem der er bedre til det. - Grav jordvarmeslanger ned i på strækningen fra et mere effektivt "Jord til Vand" anlæg i Kvistgård til området i Skibstrup hvortil også affaldssortering - genbrugsplads og rest-forbrænding skal flyttes.
Vi ved at der er planer om nedgravning af de kæmpe 300GW el luftkabler der
transporterer EL fra Sverige og Norge som går i land omkring Ålsgårde og
bliver luftledninger tværs over det meste af Sjælland. Vi ved også at det
største problem ved negravning er nedkøling af de enorme kabler.? -
Her ville det være oplagt at energiforsyningerne benytter varmepumper og
samarbejder med det Danske Elnet om nedkøling med jordslanger af det
nedgravede Elnet.
Når Danmark satser så kraftigt på Havvindmølle parker kan vi formentlig forvente at energinettet/energi-transportvejene bliver prioriteret som kabelført i el-nettet, (aktiekurserne i NKT vil stige mange 100%) og det gamle vandbaserede fjernvarmenet vil ad åre blive udfaset til fordel for et forsyningsnet med mindre varme og energitab under transporten. - - Et mindre "Jord til Vand" anlæg på varmepumper i Kvistgård skal derfor betragtes som et "overgangsanlæg" der kun lige forsyner det eksisterende vandbårne fjernvarmenet indtil hele nettet er udfaset.
NB: Siden de første rygter om Vindmølleparker og til jeg nu den 29/08-20 tjekkede op på kursen, er NKT-aktien steget med 120,51% ? - god forretning
Måske kan varmepumper støjdæmpes så meget at et mere effektivt "Jord til Vand" anlæg på varmepumper kan genbruge fordelingsenhederne til det eksisterende fjernvarmenet fra flisfyret på Energivej.
Læs
mere her