søg her:
XpDetail Online

Udvikling - Debat, forslag og spørgsmål

Har du spørgsmål til os ris eller ros?, Brug denne side som whistleblowerenhed.

smilingdanmark

Har du en kommentar eller en kritik til planer om Krydstogtkaj eller Havvands varmepumper, så bliver du spurgt om du vil være anonym og det lover vi en whistleblower hvis det ønskes

Helsingør Kommune suger igen en bundskraber som Danmarks mest erhvervsfjentlige Kommune, på en sidste plads i Dansk industri´s erhvervsvenlighedsmålinger sammen med yderkommunerne Lolland og Falster.

Samtidig beskyldes Helsingør Kommune, ifølge fagforeningerne HK og Djøf for at "opføre sig grænseoverskridende - Hysterisk og truende over for medarbejderne i kommunens whistleblowerenhed, Borgere og ikke mindst Erhvervslivet.

Kommunen mangler en handlekraftig ledelse og hjemsøges tillige af stigende Digital korruption
Læs også Hvem taber og vinder på korruption i byrådet ?

smilingdanmark

whistleblowerenheden modtog i september 2022 en anonym henvendelse. I den rettes en række anklager mod "blandt andet" Benedikte Kiær. Er de andre: "blandt andet" Jens Bertram ?
HD skriver ligeledes: - Borgmesteren har desuden via tredjepart "udtalt trusler" over for de ansatte. Jens Bertram er udover at være Byrådspolitiker, også erhvervsmand. . . Hvem er "Tredjepart" i whistleblowersagen ?🤔😎

Som vi i 2008 - 2013, ikke kunne lokke børnefamilien til kommunen uden boliger, så vil Helsingør kommune om 5 - 10 år opleve en virksomhedsflugt med flere mistede arbejdspladser end da Værftet lukkede i 1983
Ledelsen, herunder Jens Bertram Hæmmer kommunens udvikling og har ganske enkelt ikke sans for eller føling med udviklingen og har endnu ikke set at der rejser sig en GLOBAL folkebevægelse med krav om "bæredygtig produktion" som et "salgsparameter. - det kan produktionsvirksomhederne i Helsingør ikke leve op til fordi Kommunen kan ikke levere den efterspurgte CO2 emisionsfrie energi, men Kommunens virksomheder må flytte til andre kommuner, ganske enkelt fordi Helsingør kommune IKKE kan levere GRØN ENERGI til produktionen fordi Forsyning Helsingør. nu har dummet sig 2 gange og har planlagt et tredje forsøg som i det samlede regnskab udleder mere CO2 til atmosfæren end et kulfyret kraftværk i Rusland.

For rigtig mange virksomheder betyder CO2 emissionsfri energi, liv eller død, og kan virksomheden ikke dokumentere en CO2 emissionsfri produktion og drift inden 2030, vil virksomheden bukke under i skarp konkurrence og kapløbet om "DEN GRØNNE OMSTILLING" - - Den energi og de betingelser kan Helsingør Kommune ikke levere.

En solcellepark i Skandinavien producerer IKKE CO2 emissionsfri energi og kommer aldrig til det. - I 2014-2018 advarede vi også Forsyning Helsingør og forklarede ved direkte Mail til Bertram, at afbrænding af flis og biomasse udleder langt mere CO2 til atmusfæren end både Kul Gas og Olie.

Det er Forsyning Helsingør´s pligt at levere CO2 emissionsfri energi inden 2030, men med Jens Bertram som formand og den strategi Forsyning Helsingør har, er det dokumenterbart umuligt, med mindre der indstilles en ny formand med "klogere" visioner omkring den grønne omstilling, og et langt bedre forhold til Kommunens erhvrvsliv.


Udvikling
22-12-2019
Tonny Parnell

Den blåfinnede tun tilbage i Øresund  

2019 blev et godt år for Øresundsakvariet i Helsingør.

Tunfiskesafari i Øresund
De sejlende safarier er populære hos Øresundsakvariet, der vil tilbyde endnu flere i 2020, særligt i sommermånederne.

Knap 43.000 besøgende gik i 2019 ind på Øresundsakvariet for at opleve Øresunds dyreliv helt tæt på, og det er en stigning på mere end 3500 gæster sammenlignet med 2018. Dette på trods af at akvariet holdt lukket hele januar og en uge ind i februar 2019 på grund af modernisering,

Samtidig blev juli måned den bedst besøgte juli siden 2009, så året har ifølge akvariets chef vist, at investeringer i formidling, markedsføring og modernisering gør en forskel.

- Vi fik renoveret og moderniseret akvariet sidste år for mange millioner og fik også i den forbindelse ansat en dedikeret person til kommunikation og marketing, og formentlig er det disse tiltag, som har båret frugt, siger Jens Peder Jeppesen, akvariechef på Øresundsakvariet.

En af Øresundsakvariets kerneværdier er at formidle livet i Øresund, og det sker både i akvariets udstilling og udendørs ved Vandlaboratoriet på Nordhavnen, på stranden og på sundet, samt ved alle de arrangementer, som akvariet tilbyder gæsterne.

Herunder marsvine-, tun- og havfuglesafariture med båd på Øresund, der i 2019 var tæt på at sætte rekord i antallet af gennemførte safariture med hele 69 offentlige og private safariture.

- Safariturene er meget populære og i juli og august har vi svært ved at følge med. Vi arbejder på at øge kapaciteten her i 2020, så vi kan sejle endnu flere ture på Øresund, og derved også give turister, der kommer lang vejs fra, en chance for at opleve Øresunds fantastiske dyreliv, siger akvariechef Jens Peder Jeppesen.

Akvariets skoletjeneste har også været velbesøgt i 2019 lyder det. Flere tusinder af skolebørn både i og uden for Helsingør Kommune har lært om Øresund og livet i havet.

Nye tiltag i 2020 lægger op til, at endnu flere elever kan lære om det unikke Øresund og naturen, der omgiver os. Blandt andet tilbyder de nu at komme ud og lave naturformidling på skoler og dagsinstitutioner eller i deres nærområder.

Derudover vil Øresundsakvariet i 2020 have øget fokus på beskyttelsen af Øresund

- Det er utroligt opløftende at se, at flere og flere mennesker interesserer sig for den natur, der omgiver os, og gerne vil passe godt på den. Derfor bliver et af vores fokus-områder i 2020 netop beskyttelse af havet generelt og Øresund specifikt, siger Jens Peder Jeppesen.

Blåfinnet tun

  • Atlantisk eller blåfinnet tun (Thunnus thynnus) er den største af tunarterne og kan bliver over tre meter lang og veje op til cirka 700 kilo.
  • Blåfinnet tun er en vandrefisk, som lever i store dele af Atlanterhavet. Den har to kendte gydeområder i henholdsvis Den Mexicanske Golf og Middelhavet.
  • Historisk set var blåfinnet tun en vanlig gæst i skandinaviske farvande og også genstand for et betydeligt fiskeri, før den pludseligt forsvandt herfra for cirka 60 år siden. I de senere år er den blåfinnede tun vendt tilbage til de skandinaviske farvande.

De store tun jager i stimer på mellem fem og 15 ved at presse deres byttedyr op mod overfladen for på den måde at trænge dem op i en krog.

Det sker med en sådan fart, at det kan være svært at stoppe igen. Således kan tunen nå en hastighed på mellem 60 og 80 kilometer i timen, når de angriber.

Den store tun har været forsvundet fra de danske farvande i mere end 50 år.

Tunen var ellers meget normal i Danmark frem til midten af det 20. århundrede, hvor den forsvandt. For nogle år siden begyndte fiskere og sejlere at spotte stimer af kæmpestore fisk i Øresund igen til stor glæde for marinbiologer og professorer på de danske universiteter.

Nu tyder det på, at bestanden af tun i Øresund har nået en sund størrelse.

- I mange år har der været meget strenge restriktioner overfor erhvervsfiskeri efter tun i blandt andet Middelhavet. Det har forårsaget, at de store tun er i stor vækst, og der er grund til tro, at bestanden fortsat vil stige, hvis restriktionerne fortsætter. - Samtidig er Øresund et oplagt sted for tun at søge hen, når det skal finde føde.

- Der er makrel og sild i Øresund. I kæmpemængder. Tunen elsker begge dele. Og Øresund fungerer som en tragt, som silden og makrellen skal igennem. Det er et oplagt fangststed, hvor tunen står som en ulv, parat til at slå til,

Kæmpe turismepotentiale i et sundt Øresund

Tunfisk i Øresund
Flere og flere rejser efter naturoplevelser, og der er stor efterspørgsel på maritime aktiviteter som sejlture, fisketure, marsvinsafarier, fugleture og dykkerture,”

Marsvinebestanden i Øresund er på 20 år mangedoblet. Der er 50-60 gange så mange torsk som i Østersøen og Kattegat, – og i efteråret er luften fuld af havfugle på jagt efter sild. Øresund er et lysende eksempel på, hvordan verdens have kunne have set ud. Og det rummer et kæmpe turismepotentiale.     

Men hvorfor står det så godt til med miljøet netop i Øresund?

Det er ifølge havbiolog og chef for Øresundsakvariet i Helsingør, Jens Peder Jeppesen først og fremmest, fordi man i 1932 forbød trawlfiskeri i Øresund. 

– Det har reddet havmiljøet i Øresund, og det betyder, at Øresund i dag er et lysende eksempel på, hvordan havmiljøet andre steder kunne have set ud,” siger han og understreger, at man, da man indførte forbuddet, slet ikke havde miljøet i tankerne. 

– Forbuddet var primært af hensyn til skibsfarten, men også for at tilgodese garnfiskerne ned mod København. Det har så haft den store sidegevinst, at man har undgået maltraktering af havbunden. For når man bundtrawler eller skraber bunden, ødelægger man grundlaget for livet på bunden og dermed i resten af vandsøjlen.

Stime af kæmpetun overraskede safarigæster på fuglejagt i Øresund

Tunfiskesafari i Øresund
Den blåfinnede tun svømmer tilbage til Danmark.

Stimer af kæmpefisk har i stigende grad Skagen om styrbord. Den blåfinnede tun er efter årtiers fravær i stor stil vendt tilbage for at jage sildefisk og makreller i de indre danske farvande - og for selv at blive jaget. Engang havde det danske tunfiskeri i Øresund internationalt format blandt sportsfiskere.

Tunen har ry for at være havets svar på savannens gepard, der kan indhente sit bytte for enden af en hæsblæsende sprint. Den har munden fuld af sylespidse tænder, der kan holde fast i en sild, der kæmper for at søge sikkerhed i stimen.

Og så har den en evne til holde kroppen varm og hovedet koldt, når den jager.

Nu er den blåfinnede tun tilbage i de danske farvande efter et halvt århundredes fravær. For få år siden kom de første danske dryp af tun som et fisketegn på, at noget større kunne være på vej.

Og varslet blev til virkelighed. De seneste sensomre har stimer af blåfinnede tun bevæget sig mod de danske kyster, og med Skagen om styrbord er kæmpefiskene i august-september svømmet ind i Kattegat for at jage i efterårsmånederne.


.
. Fb Se også  kommentar Coments   Print  Print    Skriv ArtikelSkriv

FAQ Udvikling SupportPage: 1
[1] 2 3 4 >
09-07-2024


2 X 50 MW Havvandsvarmepumper erstatter 600.000 tons kul
Jens Bertram lyver for offentligheden og oplyser forkerte tal til klimaregnskabet....
Udvikling 2 X 50 MW Havvandsvarmepumper erstatter 600.000 tons kul

25-01-2024


what can we use AI for?
Her et meget simpel eksempel på hvad kunstig intelligens - AI, kan bruges til.......
Udvikling what can we use AI for?

23-01-2024


Artificial intelligence will divide humanity into an A and a B team
Is there an adult present who can take AI seriously? - most people today have fun with fake photos "write a task for me" - picking apples or something else funny. But we should probably take AI more seriously.....
Udvikling Artificial intelligence will divide humanity into an A and a B team

17-01-2024


This is just my opinion about chatGTB and AI artificial intelligence
An extremely fast combi drone/missile with artificial intelligence can, with geo-coordinates from a satellite, decide and end wars.....
Udvikling This is just my opinion about chatGTB and AI artificial intelligence

21-11-2023


Ny "bymidte task force" oprettes i Helsingør
Hvis du virkelig mener det du udtrykker her så skal der nedsættes en mindre "PROFESSIONEL" "bymidte task force", der ikke skal sidde i "rundkreds og diskutere i dage", før en nødvendig beslutning tages.....
Udvikling Ny "bymidte task force" oprettes i Helsingør

07-05-2023


Storage and transport of hydrogen in refrigerated PTX infrastructure network
It will be possible to Storage and transport hydrogen and El in refrigerated PTX infrastructure network and calculate the most profitable temperature in a global energi infrastruktur grid, based on special superconducting materials that are cooled to near-zero energi losses....
Udvikling Storage and transport of hydrogen in refrigerated PTX infrastructure network

15-02-2023


Alt for langsom grøn omstilling
USA syndrom - Statsstøtte - EU sanktioner og benspænding - Sådan behøver det ikke at være.?....
Udvikling Alt for langsom grøn omstilling

05-12-2022


Helsingør Borgmesteren og Jens Bertram på glatis
Jens Bertram har problemer med sandheden og oplyser forkerte tal til klimaregnskabet....
Udvikling Helsingør Borgmesteren og Jens Bertram på glatis

03-12-2022


PTX og multi krydstogtkaj i Helsingør
I dag er det kun meget små af nutidens skibe der kan gå ind i statshavnen. - Hvis Helsingør vil "krone" sig selv som maritimt uddannelses-center, så er det yderst pinligt at Kongeskibet er det største skib vi kan modtage....
Udvikling PTX og multi krydstogtkaj i Helsingør

19-11-2022


Hvem vinder på korruption i Byrådet ?
Den mest udbredte definition af korruption, som anvendes af fx Verdensbanken og Transparency International, er "misbrug af betroet magt for egen vindings skyld" eller "misbrug af offentligt embede til privat vinding". - - - Er personlig kritik af en offentlig person privat vinding eller tab? ? ?.....
Udvikling Hvem vinder på korruption i Byrådet ?

15-11-2022


Helsingør mangler en krydstogtkaj
I dag er det kun meget små af nutidens skibe der kan gå ind i statshavnen. - Hvis Helsingør vil "krone" sig selv som maritimt uddannelses-center, så er det yderst pinligt at Kongeskibet er det største skib vi kan modtage....
Udvikling Helsingør mangler en krydstogtkaj

11-11-2022


Turismen fra Kina er faldet med 87% i 22 og tendensen fortsætter
Amerikanske turister er i år til dato 27 procent under 2019-niveauet. Antallet af rejsende fra Storbritannien er faldet med 25 procent, mens hele 87 procent færre kinesere tog turen hertil. ....
Udvikling Turismen fra Kina er faldet med 87% i 22 og tendensen fortsætter

06-11-2022


Fingerplan 2019 lukker for udvikling af Helsingør og Nordsjælland
Fingerplanen og Landsplandirektivet har aldrig levnet Helsingør udviklingsmuligheder efter værftets død i 1983....
Udvikling Fingerplan 2019 lukker for udvikling af Helsingør og Nordsjælland

10-10-2022


Ørsted er et guldæg i den GRØNNE omstilling og PTX udvikling
Alene det overskud Ørsted afleverer tll Danmark er større end 60 Mia. og den financiering til den grønne omstilling er ikke bare et engangsbeløb. (og tænk så lige over 10 år) ....
Udvikling Ørsted er et guldæg i den GRØNNE omstilling og PTX udvikling